طراحی کابینت آشپزخانه
یکی از ترفند هایی که به شما کمک می نماید آسان تر درباره ی مدل و سبک طراحی کابینت های آشپزخانه تصمیم بگیرید این است که به کابینت فروشی مراجعه نموده و از چهار مدل کابینت که به طور کامل بابت سلیقه شما است عکس بگیرید و به خانه برگردید سپس سر فرصت عکس ها را مشاهده نمایید و درباره آنها فکر کنید آنهایی که به نظرتان خیلی جدید و شیک نیستند را حذف نمایید و در آخر مدل کابینت ایده آل تان را انتخاب نمایید.
کابینت ها در مدل ها، سبک ها و رنگ های گوناگون وجود دارند که انتخاب را برای افراد سخت کرده اند. کابینت ها در انواع ممبران، هایگلاس، ام دی اف، پی وی سی و تمام چوب وجود دارند که یکی از یکی زیباتر هستند.
متراژ آشپزخانه و ساخت کابینت
طراحی کابینت برای آشپزخانه کوچک با آشپزخانههای تفاوت دارد. برای مثال معمولا برای آشپزخانه های کوچک، رنگ های روشن و کابینت های مدرن پیشنهاد می گردد. در صورتی که برای آشپزخانه های بزرگ میتوان از هر نوع جنس بر اساس با طراحی خانه به کار برد. در خیلی از آشپزخانه های بزرگ و پر نور از کابینت هایی با رنگ تیره استفاده می شود.
کابینت آشپزخانه
حتما شما هم شنیده اید که آشپزخانه قلب یک خانه است. معمولا ساعت های زیادی از شبانه روز را برای آشپزی و سرو غذا در این قسمت از خانه می گذرانیم. پس بایستی به طراحی آشپزخانه توجه ویژه داشته باشیم. از آنجاییکه بیشترین فضای یک آشپزخانه را کابینتها تشکیل میدهند، خرید یا ساخت کابینت، اصلیترین مرحله در طراحی دکوراسیون آشپزخانه به شمار می رود. چه نوع کابینتی با چه جنسی برای خانه شما مناسب است؟ چند متر طول کابینت نیاز دارید؟ قیمت تمامشده ساخت کابینت چطور محاسبه میشود؟ بهتر است پیش از سفارش طراحی کابینت برای این پرسش ها، پاسخی مناسب پیدا کنید.
طراحی کابینت مناسب آشپزخانه
نیاز شما و محیط آشپزخانه روی خروجی نهایی تاثیرگذارند. شناخت سبک های کابینت و کاربردهای آن به شما کمک می نماید انتخاب بهتری داشته باشید. شاید با دیدن تصاویر آشپزخانههایی در فضای وب، سبک خاصی را بسپندید اما سبک مورد نظر با چیدمان، متراژ و نوع طراحی خانه شما تناسب نداشته باشد.
کابینت سبک کلاسیک
برای این سبک از سه نوع جنس چوب، روکش ممبران و روکش چوب استفاده میشود. کابینتهای کلاسیک معمولا برای آشپزخانههای با متراژ بالا پیشنهاد میشوند. در طراحی این نوع کابینتها نقش و طرحهای زیادی به کار میرود.
مهمترین ویژگیهایی که میتوان برای طراحی کابینت آشپزخانه به سبک کلاسیک برشمرد، عبارتاند از:
- در طراحی آنها از ویژگیهای معماری یونان و روم باستان الهام گرفته میشود.
- منبتکاری و کندهکاری برای ایجاد تزئینات ظاهری در سطح کابینتهای کلاسیک رایج است.
- در قسمت بالای کابینتها از طراحی مشابه تاج استفاده میشود.
- دستگیرههای کابینت کلاسیک به صورت حکاکی شده از جنس چوب یا فلز طراحی میشوند.
- در رنگآمیزی این کابینتها از رنگهای خنثی مانند سفید، کرم و قهوهای استفاده میشود.
- کابینتهای کلاسیک با عمق و ارتفاع بالا تولید میشوند و وسایل زیادی در آنها جای میگیرد.
- کانترهای سنگی گران قیمت از جنس گرانیک و مرمر برای این دسته از کابینتها استفاده میشود.
- برای زیبایی هر چه بیشتر در این مدل طراحی حتما ویترین هم بهکار میرود.
- قیمت تمامشده کابینتهای کلاسیک معمولا بالاست.
کابینت سبک مدرن
طراحی مدرن کابینت معنی متفاوتی برای افراد مختلف دارد، اما به طور کلی هر سبک طراحی را که با خلاقیت همراه است، مدرن میگویند. برای این سبک از سه نوع روکش هایگلاس، روکش لمینت و رنگ پلیاورتان استفاده میشود. سادگی مهمترین ویژگی کابینتهای آشپزخانه مدرن است. بیشتر کابینتهای مدرن بلندتر از کابینتهای کلاسیک هستند و معمولا تا سقف امتداد دارند. ظاهر این کابینتها معمولا یکپارچه است و دستگیرههای ساده یا مخفی دارند. سایر ویژگیهای مهم کابینت سبک مدرن را میتوان به صورت زیر برشمرد:
- در طراحی بسیاری از کابینتهای مدرن خبری از دستگیره نیست یا از دستگیرههای مخفی استفاده میکنند.
- درب برخی از این کابینتها به صورت مگنتدار تولید و با یک فشار کوچک باز و بسته میشود.
- دست طراح برای انتخاب رنگهای مختلف در ساخت کابینت مدرن کاملا باز است.
- کابینتهای مدرن به دلیل سادگی و ارتفاع بلندی که دارند، بسیار جادار هستند.
- این کابینتها در طیف قیمت متنوع از ارزان تا گران قابل سفارش هستند.
بهترین جنس کابینت
سه نوع جنس اصلی برای ساخت و طراحی کابینت استفاده میشوند. هرکدام از این جنسها ویژگیهای منحصربهفردی دارند که با توجه به نیاز، نوع طراحی دکوراسیون خانه و بودجه مورد نظرتان پیشنهاد میشوند.
- لوکسترین کابینت: کابینت چوبی در گروه کابینتهای لوکس و گران قرار دارند. ظاهر جذاب، بافت و حتی بوی چوب از مزیتهای استفاده از این جنس کابینت محسوب میشوند. از طرفی زمان بالای ساخت کابینت چوبی، مقاومت پایین آن در برابر آب و رطوبت و هزینه بالای ساخت آن میتواند از معایب آن باشد.
- کمکاربردترین کابینت: امروزه با معرفی کابینت های مدرن و در دسترس نبودن اکسسوری های کابینت های فلزی، محبوبیت کابینت فلزی کم شده است اما هنوز هم ساخت این نوع کابینت در سه نوع استیل، گالوانیزه و فولادی جریان دارد. از مزیت آشپزخانه با کابینت فلزی می توان به سبکی، کمهزینهبودن و مقاومت در برابر ضربه اشاره کرد.
- پرکابردرترین کابینت: در بین کابینتهای آشپزخانه، امدیاف، هزینه ساخت پایینتری داشته و مقاومت نسبی آن بالاست. همین موضوع باعث استفاده بیشتر امدیاف در ساخت کابینت آشپزخانه شده است. با وجود هزینه پایین ساخت کابینت امدیاف باید توجه داشته باشید که این جنس در برابر رطوبت آسیبپذیر است. همانطور که در شروع اشارهکردیم امدیاف تنوع زیادی در ساخت دارد. امروزه برای طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه از روکشهای متنوعی روی امدیاف استفاده میشود.
ساخت کابینت با روکش
با توجه به هزینه بالای کابینت چوبی، بسیاری از طراحان و متخصصان کابینتسازی پیشنهاد میکنند از گزینه سفارش کابینت ام دی اف با روکش استفاده کنید. به این ترتیب شما می توانید با توجه به سلیقه و نوع طراحی خانه، بهترین نوع کابینت را سفارش دهید.
کابینت ام دی اف با روکش چوب
کابینت چوب معمولا از ضخامتهای مختلف امدیاف با یک میل چوب طبیعی تشکیل میشود. پرکاربردترین چوب برای این نوع کابینت افرا، بلوط، گردو، گیلاس، کاج و ساج محسوب میشوند. البته بعد از اتمام ساخت کابینت طرح چوب، باید با استفاده از رنگ پلیاستر سطح آن پوشش داده شود.
کابینت MDF با روکش هایگلاس
کابینت آشپزخانه هایگلاس سطح درخشانی دارند و نسبت به امدیاف مقاومتر است. مغزی کابینت هایگلاس از امدیاف تشکیل شده و روی سطح آن یک لایه ورق براق پلکسی اجرا میشود. این نوع روکش قابلیت ابزارخوری بالایی داشته و به همین دلیل تنوع زیادی در ساخت دارد.
با وجود تنوع رنگی هایگلاس، رنگ مرسوم و متداول آن در طراحی کابینت آشپزخانه، سفید است. این رنگ به روشنترشدن فضا و بزرگتر به نظررسیدن آن کمک میکند. در کنار مزایای هایگلاس باید بدانید که امکانلکپذیری روی هایگلاس سفید بالاست. البته خوب است یادآوری کنیم که این نوع کابینت در برابر خط و خش مقاوم نیست.
کابینت ام دی اف با روکش ممبران
با کمک روکش ممبران میتوانید طرحهای کلاسیک را با هزینهای کمتر از چوب اجرایی کنید. در فرآیند ساخت کابینت ممبران، ابتدا با کمک دستگاه CNC بر روی ورق خام طرح مورد نظر اجرا میشود. سپس روی ورقهای برش خورده روکش PVC کشیده شده و روکش روی ورق وکیوم میشود. در بین روشهای مختلفی که برای طراحی کابینت وجود دارند، ساخت کابینت ممبران پیچیدگی بیشتری دارد. البته یونیت یا چارچوب این دسته کابینت از امدیاف ساده و سفید ساخته میشود. ممبران به نور مستقیم حساسیت داشته و امکان اجرای ظرافتکاری در ساخت آن نسبت به چوب نیاز به مهارت بیشتر دارد.
کابینت MDF با روکش پلی اورتان
در ساخت این نوع کابینت امدیاف را پلیاورتان رنگ شده و مقاومت بیشتری نسبت به امدیاف خام دارد.
سفارش کابینت پلی اورتان برای چه نوع آشپزخانه مناسب است؟
کابینت انزو
یکی دیگر از طرحهایی که عمدتا برای ساخت کابینت آشپزخانه مدرن استفاده میشود، انزو نام است. این دسته از کابینتها دارای مغزی امدیاف هستند. در ساخت کابینت انزو طرح مورد نظر روی سطح حکاکی میشود. در ادامه روکش با جنس مختلف روی سطح کابینت قرار میگیرد. تقریبا فرآیند ساخت کابینتهای انزو، مشابه کابینت با روکش ممبران است.
کابینت ام دی اف با روکش لمینت
لمینت از رزین اشباعشده و لایههای کاغذی ساخته میشود و روی امدیاف قرار میگیرد. استفاده از لمینت به مقاومت درهای کابینت کمک میکند و همین موضوع به افزایش هزینه ساخت این نوع کابینت نسبت به امدیاف منجر میشود. درهای روکش لمینت طرحها و رنگهای متنوعی دارند و در گذر زمان تغییر نمیدهند اما در مقایسه با هایگلاس درخشندگی کمتری دارند.
کابینت نئوپان با روکش ملامینه
در بسیاری از کابینتهای روکشدار از مغزی امدیاف استفاده میشود. با این وجود نوع خاصی از کابینتها نیز وجود دارند که برای تولیدشان از مغزی نئوپان با روکش ملامینه در ساخت آنها استفاده میشود. این کابینتها با نام ملامینه در بازار مشهور هستند. باید توجه داشته باشید که تفاوت نئوپان و امدیاف در آن است که میزان چسبندگی ذرات خرده چوب در ساختار نئوپان کمتر است. علاوه بر آن نئوپان در مقابل رطوبت عملکرد ضعیفتری دارد و به همین دلیل استفاده از آن در تولید کابینت کاهش یافته است.